10mila (2018-04-28)
Kategori: Tävling
Karta/område: Nynäshamn
Distans: 8,1
Sträcka: 3
Sträcka: 9.04 km
Tid: 51:18
Pigg och redo innan start. Ut som 21a, +5:34 mitt i ett långt utspritt led. Övervägde höger till k1 men det kändes säkrare att ta den uppifrån. Kom direkt in i karta och flyt. In mot k2 uppfattar jag hjälpkurvehöjden som kontrollbranten ska sitta på som enorm, vilket gör att jag tror jag är framme vid höjdkanten S om kontrollen. Inser feltolkningen ganska snabbt och tappar ca 30. Stannar några sekunder vid kontrollen för att inte börja hetsa ikapp tid. Väljer en säker väg runt till k3, var nog bra. Hamnar i en klunga in mot TV-kontrollen. Till k5 blir de framför osäkra och jag hamnar först fram till k6. Känns gött att ha initiativ när jag har 100% koll och kroppen svarar. Halvvägs till k8 ser jag en klunga framför, men de viker upp i skogen direkt efter andra åkern (mot närmsta gaffeln). Jag fullföljer mitt vänstra stråkval och får med mig några. Till k9 springer jag in i ett träd och tappar lampan. Tar ca 30 att koppla ihop den och tänker aktivt att jag måste behålla lugnet. Tar noggrann riktning och är med igen. Slarvar med utgångsriktning (springer på ryggar) och genomför k10 dåligt. Tappar 1:30 på sträckbästa (som visserligen har andra gaffeln) mellan k8-10. Bra vägval till k12, blir dock trött och får släppa lite på stigarna men kommer ikapp in mot kontrollen. Ser sedan mot k13 att jag har en ännu större klunga framför mig som jag inser kan vara viktig att komma ikapp, även om jag inte kan urskilja något lag med givet långa natten-lok. Inte förrän på åkern mot sista ser jag Hagaby, som hade Dahlgren på lången, och ger allt jag har kvar för att Kuben ska få draghjälp. Är sist in i en niomannaklunga om plac 8-16 och har plockat 1:48 på täten. Spontant inte hundra nöjd med loppet men inser snart att jag borde vara det. Hade jag inte tätat till Hagaby hade vi behövt hålla Kubelka 3,5 min för att vänta in GB.
Är 8a på sträckan, +1:39.
Sedan var det otroligt spännande att följa lagets fortsatta framfart där vi var med i hetluften och krigar i toppen på riktigt. För mycket misstag på åttonde och en skadad Wille var det enda som hindrade oss från att få ut lagets fulla potential på årets 10mila. Skoj att det märks sådan tydlig skillnad mot ifjol när mycket har förändrats och att vi nu har en gemensam plan och strategi att följa. Fortsättningen känns mycket inspirerande!
Dölj kommentarer (1)
Anders W: Snyggt löpt och kul att läsa om dina tankar och dramatiken. Som du skriver var det väldigt viktigt att du täppte luckan innan växling.
Nöjd skall du och hela laget definitivt vara med insatserna - himla roligt att ha förmånen att uppleva detta på plats :-)
Lägg till kommentar
Spara
 
10mila (2018-04-28) 10mila (2018-04-28)